God jul 2012

I den kriserammede mediebransjen er jo flermedial produksjon siste skrik. Derfor var det naturlig at også årets julehilsen kom på flere plattformer. Eller så kan det hende at det var et tilbud om å leke med et Phantom Flex høyhastighetskamera på tampen av sommerferien som ble litt for fristende.

Planen var egentlig lage en produksjon, og deretter eksportere et stillbilde fra høyhastighetskameraet og bruke det som papirjulekort i tillegg. Nå viste det seg at det ikke var like lett å bruke dette  vidunerapparatet som et vanlig kamera, så det ble noen flere tagninger enn noen av oss var forberedt på. Derfor var begge de små forberedt på mye melkesprut, og hadde lukket øynene på siste tagning som faktisk gikk i boks. Sikkert fint for dem, men ikke så bra for et bilde. Derfor kommer det et separat julekort i printverson, men mer om det en annen gang.

 

Alle er klare, men det ser ikke ut som om at alle hovedpersonene gleder seg like mye.

Med en dags varsel, var det ikke så lett å komme opp med noe vettugt å gjøre til opptaket, men det største problemet var likevel å skaffe en nissejentekjole på tampen av juli måned. Etter 10-15 telefoner var det en hyggelig dame på en leketøysbutikk som gikk bak på lageret og lette gjennom en hel palle med julevarer som sto i en krok og støvet ned og reddet oss. Det er ellers ikke et antrekk hun pleier å bruke i juli, bare for å ha sagt det. Ellers hadde jeg også medbrakt et digert gresskar og en slegge, men det rakk vi ikke å bruke. Kanskje et Halloweenkort neste høst ?

Det trengs litt lys for å ta 1600 bilder i sekundet, derfor måtte vi holde oss i nærheten av de uendelig varme lampene i studio.

Det måtte riktignok tre tagninger til før vi fikk det til å sitte på høyhastighetskameraet, med tørking av hårsveis og et ekstra innkjøp av melk mellom tagningene. Opptakene er gjort med et Phantom Flex kamera, som i denne tagningen tok 1600 bilder i sekundet. B-foto var med Canon 5D mark ll og lll.

1600 bilder i sekundet blir hemningsløst mye data på kort tid.

I min visdom hadde jeg kjøpt en ekstra stor presenning til å dekke gulvet, men det var likevel en god vaskejobb da opptakene var ferdige. Tilgjengjeld tror jeg ikke det studiogulvet har vært renere siden det var nytt.

Takk til NRK Tyholt, Steinar Bjørlykke aka “Useless managment overhead” og Jørgen Berntsen Leangen aka “Trigger-Man”.

One thought on “God jul 2012

  1. Pingback: Julekort 2012 | Fotograf Bjørn Erik Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *